Kitesurfen

Cold Hawaii Games 2021

Het mag dan wel “Cold” Hawaii games geheten worden, maar de riders waren on fiiire in Denemarken! De forecast zag er goed uit, met oplopende windkracht naarmate de dag. Vorig jaar was de overwinning voor de Nederlanders. “The Three Flying Dutchman” werden ze genoemd. Op nr 1 stond Kevin Langeree, 2e plaats ging naar Lasse Walker en Stig Hoefnagel pakte de 3e plek. Dit jaar stonden er weer een handje vol Nederlanders in de kwalificaties: Lasse Walker, Kevin Langeree, Jamie Overbeek, Evan Klijn, Giel Vlugt en Cohan van Dijk. Ondanks een 3e plek van vorig jaar wist Stig zich dit jaar niet te kwalificeren. Nog wat andere bekenden die mee deden: Liam Whaley, Aaron Hadlow (UK), Tom Bridge (UK), Nick Jacobsen (DK), Julian Huynh (FR). In totaal deden er 12 deelnemers mee.

De Nederlanders deden het weer goed dit jaar, Lasse Walker en Kevin Langeree lieten hun skills zien en wonnen zo hun eerste heats. Maar niet ver daarachter zat de jonge getalenteerde Lorenzo. Hij slaagde erin om te winnen van Kevin, waardoor Kevin geen podium plek wist te bemachtigen.

In de afgelopen jaren is de sport steeds populairder geworden, waardoor het niveau ook omhoog is gegaan. Lorenzo is hier een goed voorbeeld van. Hij is nog maar 16 en doet nu al mee aan de grootste wedstrijden en pakt podium plekken, waaronder ook hier. Hij werd uiteindelijk zelfs 2e, net achter Liam Whaley die de eerste plek pakte. Lasse Walker zat vlak achter Lorenzo een werd 3e.

Aftermovies Cold Hawaii 2021

Hier vind je nog een gedetailleerdere verhaal van de dag van het evenement en check vooral de aftermovies van de Cold Hawaii Games!

Edwin Haighton is een bekende fotograaf en filmer. En weer stelt hij ons niet teleur met zijn video en edit skills, want zeg nou zelf, hier krijg je toch rillingen van?

Deze aftermovie is gemaakt door NORTH kiteboarding. Zij waren ook de organisatoren van dit evenement en de grootste sponsor. Als je specifieke momenten wilt zien, is er ook nog een 6 uur durende video op YouTube te vinden van de hele dag.

Vond je deze blog leuk? Vergeet dan niet ons nieuwste bericht te checken ! Laat weten wat je ervan vond en volg ons op onze socials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *