vrouwelijke kitesurfer
Kitesurfen

Opmars Vrouwelijke Kite Surfers

Al eerder hebben we het gehad over de populariteit die de sport de afgelopen jaren heeft gekregen. Nu werd deze wereld gedomineerd door mannen, maar niet voor lang meer. Waar eerst maar 10% van alle kiters (gemeten in de US) vrouwen waren, zien we nu een opmars in vrouwelijke kite surfers. De cijfers blijven niet alleen stijgen, het niveau wordt ook steeds hoger, alleen wordt dat niet altijd erkend.

Vrouwen krijgen nog steeds minder aandacht dan de mannen. Er zijn zelfs wedstrijden waar vrouwen tot vorig jaar niet eens aan mee mochten doen. Gelukkig, na een aantal jaren van vrouwelijke aanmeldingen hebben ze toch een vrouw mee laten doen met de bekende King Of The Air wedstrijd. Dit was Angely Bouillot en hieronder kan je zien waarom zij mee deed met KOTA.

Dit was een stap in de goede richting, maar we zijn er nog lang niet. Gelukkig zijn er instellingen die zich hier ook sterk voor maken, zoals She Flies. She Flies maakt zich niet alleen sterk voor de opmars van vrouwelijke kite surfers, maar voor vrouwen in alle extreme sporten. Door een vrouw vriendelijke omgeving te creëren, en vrouwelijke evenementen te creëren als tegenhanger van de mannen, hopen zij zo meer inclusiviteit te brengen in deze gedomineerde mannen wereld. Wat ook een oorzaak kan zijn van het lage aantal vrouwen in deze wereld, is het feit dat zo’n mannen cultuur best intimiderend kan zijn. She Flies wil er voor zorgen om een omgeving te creëren waar vrouwen zich niet tegenhouden door zulke factoren. Klik hier voor hun inspirerende video creatie!

Next generation

Gelukkig is niet iedereen in de schaduw gebleven, en springt er nu al veel talent uit. Wie zijn nou degene die we in de gaten moeten houden? Hieronder vind je een aantal die het al erg goed doen en waarvan we nog veel verwachten te gaan zien in de toekomst:

  • Pippa Van Iersel
  • Bruna Kajiya
  • Hannah Whiteley
  • Mikaili Sol
  • Capucine Delannoy

Check ze op hun socials en keep up the STOKE!

Vond je dit nou leuk? Lees hier ons vorige blogpost over de Cold Hawaii Games van 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *