Oranje moeizaam langs Letland
Voetbal

Oranje moeizaam langs Letland

Oranje moeizaam langs Letland. Na de ruime overwinningen van Oranje in de afgelopen wedstrijden, was nu Letland de tegenstander. De verwachting was dat Nederland ook deze wedstrijd met ruime cijfers zou winnen. Het bleek echter geen gemakkelijke avond. Nederland boekte een 1-0 overwinning.

1-0 Klaassen

De afwezige Georginio Wijnaldum werd vervangen door Guus Til. De eerst genoemde was namelijk geschorst. Vanaf het begin was duidelijk dat het initiatief bij Nederlands elftal lag. Zo was het balbezit constant aan Nederland. Dit leverde nog geen grote kansen op. Wel kwamen ze in 19e minuut op voorsprong. Uit een corner tikte Klaassen de 0-1 binnen. Hierna waren er nog kansen op meer doelpunten, hierbij miste er scherpte in de afronding. Zo ging Oranje met een 0-1 stand rusten.

De tweede helft leverde exact hetzelfde spelbeeld op. Nederland dat het spel moest maken, hierin lag het tempo vaak te laag. Zo was het voor de Letten makkelijk te verdedigen. Oranje kwam moeizaam langs de muur van Letland. Het was wachten op een individuele actie van de Memphis. Helaas kwam Memphis niet in de wedstrijd. Zo leidde veel van zijn acties in balverlies. De beste kans op de 0-2 was uiteindelijk voor Cody Gakpo. Na een goede voorzet van Denzel Dumfries kopte hij naast. Ook kwamen er af en toe in de omschakeling kansjes voor Letland.

Debutant

Na 62 minuten mocht Noa Lang debuteren. Na een goede periode in België bij Club Brugge. Helaas kwam ook de creatieve aanvaller niet door de verdediging van Letland.

Zo werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een 1-0 overwinnen voor Oranje. De 3 punten zorgen ervoor dat het Nederlands elftal leider in de poule is. Dit is van uiterst belang, aangezien enkel het winnen van de kwalificatiepoule, de weg biedt naar het WK voetbal 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *