PSV terug in de competitie
Voetbal

PSV terug in de competitie

PSV is weer terug in de competitie. Na het puntverlies van Feyenoord en Ajax, staat PSV weer op plek 2. PSV staat nog 1 punt achter Ajax. PSV won zelf thuis een lastige wedstrijd tegen Sparta met 2-1.

Feyenoord en Ajax kwamen een dag eerder in actie in de Eredivisie. Beide concurrenten in de titelstrijd verloren hun wedstrijd. PSV wist dus op voorhand dat het 3 punten kon inlopen. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. PSV kreeg direct het initiatief in de wedstrijd. Sparta zakte ver in en wachtten rustig af. Het tempo van PSV lag te laag om Sparta echt goed onder druk te zetten. Vaak ging het in de laatste fase van de aanval mis bij PSV. Hierdoor gingen PSV en Sparta met een 0-0 stand rusten.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. PSV bleef opzoek gaan naar de 1-0, maar lang de bleef lang uit. Wel kwamen er steeds meer kansen, met name Zahavi kreeg enkele kansen om de score te openen. Maar dankzij een aantal bijzondere reddingen van de doelman bleef het lang op 0-0. Toch werd in 82e minuut de score geopend, dankzij een mooie goal van Ibrahim Sangare. Deze goal brak de wedstrijd open, nog geen 5 minuten later maakte Ryan Thomas de 2-0 op aangeven van Cody Gakpo. Dit leek de beslissing in de wedstrijd, totdat er in 89e minuut nog de 2-1 viel voor Sparta. Dit zorgde ervoor dat er nog een spannende slotfase volgde. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd toch in 2-1 voor de thuisploeg. Met deze belangrijke overwinning is PSV weer helemaal terug in de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *